Kategoria: Szkolenia

  • Ułóż sam sobie dietę

    Czego dowiesz się ze szkolenia Ułóż sam sobie dietę? 

    • Jakie są najważniejsze aspekty, na które warto zwrócić układając dietę?  
    • Jak bez pomocy dietetyka dobrać pod siebie podaż energii i makroskładników? 
    • W jaki sposób zapobiegać najczęstszym niedoborom pokarmowym? 
    • Kiedy w bilansowaniu diety może nam pomóc nowoczesna technologia?
    Szczegóły

    Dostępne

    599,00
  • Kup szkolenie na prezent

    Podaruj szkolenie w prezencie!

    • Sam wybierasz kwotę, na którą ma być prezent
    • Nie musisz wybierać konkretnego szkolenia, to osobna obdarowana przez Ciebie sama zdecyduje.
    • Prezent możesz wręczyć osobiście (po wydrukowaniu) lub mailem.
    Szczegóły

    Dostępne

    49,00799,00
  • Dietoterapia w Zesple Policystycznych Jajników (PCOS)

    Czego dowiesz się ze szkolenia nt PCOS?

    • Jakie jest powiązanie PCOS z IO
    • Który model żywieniowy wybrać
    • Jak dobrać suplementację
    • Czy przy PCOS można ciężko trenować

    Szkolenie prowadzi Tadeusz Sowiński, który dodatkowo całą jedną lekcję poświęcił omówieniu swojego postępowania z pacjentką borykająca się z PCOS.

    Szczegóły

    Dostępne

    499,00
  • Endometrioza – dieta, diagnostyka i suplementacja

    • Dowiesz się, jakie są przyczyny endometriozy
    • Zrozumiesz, jaki wpływ na endometriozę ma dieta i styl życia
    • Dowiesz się, jak zmodyfikować dietę w endometriozie
    • Nauczysz się dobierać racjonalną suplementację

    Szkolenie prowadzi Dominika Tomaszewska – dietetyczka kliniczna i diagnostka laboratoryjna.
    Ważne!
    Szkolenie to jest fragmentem szkolenia Diagnostyka niepłodności kobiecej, ale stanowi kompletną całość.

    Szczegóły

    Dostępne

    149,00
  • Robienie wagi i rekuperacja

    Czy umiesz: 

    • Dobrać odpowiednie metody robienia wagi do danego zawodnika? 
    • Skutecznie i bezpiecznie przeprowadzić dietę w ostatnim tygodniu przed startem lub walką? 
    • Zapewnić zawodnikowi odpowiednie nawodnienie, elektrolity i energię między ważeniem a startem? 

    Szkolenie prowadzi dr Damian Parol, który posiada osobiste doświadczenie w robieniu wagi oraz wielokrotnie przygotowywał zawodników do startów z kategoriami wagowymi.

    Szczegóły

    Dostępne

    399,00
  • Dietoterapia w RZS

    Dowiedz się więcej o dietoterapii w Reumatoidalnym Zapaleniu Stawów (RZS):

    • Jak zapobiegać kacheksji reumatoidalnej? 
    • Jakie są zasady w dietoterapii RZS? 
    • Które produkty nasilają objawy?
    • Czy należy się obawiać kwasów omega-6 w RZS? 
    • Post czy wegetarianizm – jaki model żywieniowy daje najlepsze rezultaty? 

    Szkolenie prowadzi mgr Aleksandra Dziura

    Szczegóły

    Dostępne

    199,00
  • Pakiet: Interakcje leków z żywnością oraz Wpływ leków na masę ciała

    Leki mogą wchodzić w liczne interakcje z żywnością, a zależności te mają istotny wpływ na przebieg leczenia. Konsekwencją farmakoterapii może być też spadek lub wzrost masy ciała. Z tego pakietu szkoleń dowiesz się o najważniejszych zależnościach między przyjmowanymi lekami, a dietą

    Szczegóły

    Dostępne

    379,00
  • Wpływ leków na masę ciała

    Jednym ze skutków ubocznych przyjmowania leków mogą być zmiany w masie ciała – zarówno jej wzrost, jak i spadek. Istnieją też leki, których głównym celem jest wywołanie zmiany wagi, szczególnie jej spadku. Jednocześnie temat ten jest pełen mitów, uproszczeń i niedopowiedzeń.

    Przygotowaliśmy dla Was godzinny materiał, w którym dr Magdalena Obrzut wyjaśnia zależności między farmakoterapią a tyciem i chudnięciem.

    Szczegóły

    Dostępne

    149,00
  • Interakcja leków z żywnością

    Leki wchodzą w liczne interakcje z żywnością, a interakcje te mają istotny wpływ na stan zdrowia pacjentów oraz skuteczność leczenia. Niestety nie wszystkie zależności tego typu są dobrze znane i właściwie rozumiane. Celem tego szkolenia jest przekazanie usystematyzowanej wiedzy na ten temat. Szkolenie prowadzi doktor nauk farmaceutycznych Magdalena Obrzut, znana też jako dr Hashi.

    Szczegóły

    Dostępne

    299,00
  • Podstawy dietetyki sportowej

    • Zrozumiesz podstawy fizjologii wysiłku i przemian energetycznych
    • Nauczysz się bilansować energię i makroskładniki u sportowców
    • Będziesz wiedzieć, jak przeprowadzić skuteczne ładowanie węglowodanów
    • Poznasz kwestie związane z nawodnieniem w czasie wysiłku

    Szkolenie prowadzi dr Damian Parol, który jest praktykującym dietetykiem pracującym ze sportowcami, w tym olimpijczykami i mistrzami świata.

    Szczegóły

    Dostępne

    399,00
  • Pakiet: Diagnostyka i dietoterapia niepłodności kobiecej i męskiej

    W tym pakiecie znajdziesz dwa szkolenia: Diagnostyka i dietoterapia niepłodności kobiecej oraz Diagnostyka i dietoterapia niepłodności męskiej prowadzone przez Dominikę i Jana Tomaszewskich.

    Niepłodność jest rosnącym problemem zachodnich społeczeństw. Przyczyn problemów z płodnością jest wiele, ale niektóre z nich wynikają z diety i stylu życia. W tym szkoleniu zgromadziliśmy informacje związane z diagnostyką oraz wsparciem dietetycznym płodności u kobiet i mężczyzn.

    Szczegóły

    Dostępne

    799,00
  • Diagnostyka i dietoterapia niepłodności kobiecej

    • Dowiesz się, jakie są przyczyny niepłodności kobiecej
    • Zrozumiesz, jaki wypływ i kiedy ma dieta oraz styl życia
    • Nauczysz się rozpoznawać najczęstsze objawy chorób związanych z niepłodnością
    • Dowiesz się, jak zmodyfikować dietę i jaką wdrożyć suplementację
    • Nauczysz się interpretować wyniki badań hormonalnych i wyciągać z nich wnioski do dalszej dietoterapii

    Szkolenie prowadzą Dominika i Jan Tomaszewscy 

    Szczegóły

    Dostępne

    599,00
  • Diagnostyka i dietoterapia niepłodności męskiej

    • Dowiesz się, jakie są przyczyny niepłodności męskiej
    • Zrozumiesz, jaki wypływ i kiedy ma dieta oraz styl życia
    • Nauczysz się rozpoznawać najczęstsze objawy chorób związanych z niepłodnością
    • Dowiesz się, jak zmodyfikować dietę i jaką wdrożyć suplementację
    • Nauczysz się interpretować wyniki badań hormonalnych i wyciągać z nich wnioski do dalszej dietoterapii

    Szkolenie prowadzą Dominika i Jan Tomaszewscy 

    Szczegóły

    Dostępne

    299,00
  • Wybór analizatora BIA w praktyce – webinar

    • Dowiesz się, które parametry analizatorów typu BIA mają znaczenie w Twojej pracy, a które są marketingową ściemą
    • Poznasz ofertę dostępnych w Polsce analizatorów ze szczególnym uwzględnieniem wiodących marek
    • Nauczysz się, na co zwracać uwagę przy wyborze analizatora tak, żeby nie przepłacać
    • Otrzymasz narzędzie potrzebne do wyboru analizatora z uwzględnieniem swoich potrzeb

    Webinar prowadzą dr Magdalena Superson i dr Damian Parol 

    Szczegóły

    Dostępne

    199,00
  • Wsparcie żywieniowe w piłce nożnej

    • Poznasz kluczowe dla dietetyka aspekty piłki nożnej
    • Dowiesz się jak dobierać udział energii i makroskładników do konkretnego zawodnika lub zawodniczki
    • Zdobędziesz wiedzę z zakresu kształtowania sylwetki na przestrzeni sezonu oraz polecanych metod pomiaru masy i komponentów ciała
    • Nauczysz się jak przygotowywać żywieniowo zawodnika do meczu, a jak do treningu
    • Zrozumiesz kwestię prawidłowego nawodnienia w piłce nożnej
    • Będziesz wiedzieć jak dobrać skuteczne i bezpieczne strategie suplementacje

    Szkolnie prowadzi Marcin Jackowiak, dietetyk wielu znanych i znakomitych piłkarzy.

    Szczegóły

    Dostępne

    399,00
  • Efektywny sen w praktyce

    • Dowiesz się jaki jest wpływ snu na zdrowie
    • Poznasz zależności między snem a dietą
    • Zrozumiesz, jak konstruować dietę i ewentualnie dopierać suplementację wspomagającą sen
    • Otrzymasz praktycznie wskazówki dotyczące higieny snu oraz nieoczywistych aspektów mogących na nią wpływać

    Szkolenie prowadzi Paweł Szewczyk 

    Szczegóły

    Dostępne

    299,00
  • Dieta w hiperurykemii i dnie moczanowej

    • Jak powstaje dna moczanowa i co jest przyczyną hiperurykemii
    • Jaka jest rola kwasu moczowego w chorobach serca
    • Jak zbilansować dietę u pacjenta z dną moczanową
    • Jakie są największe mity związane z dietą w dnie moczanowej

    Szkolenie prowadzi dr Damian Parol

    Szczegóły

    Dostępne

    99,00
  • Dieta w chorobach tarczycy – niedoczynność i Hashimoto

    • Zrozumiesz patogenezę niedoczynności tarczycy i poznasz podstawy diagnostyki
    • Nauczysz się komponować dietę uwzględniając interakcje leków z żywnością
    • Dowiesz się których produktów naprawdę trzeba unikać
    • Poznasz znaczenie suplementacji w niedoczynności tarczycy

    Szkolenie prowadzi Małgorzata Słoma-Krześlak

    Szczegóły

    Dostępne

    199,00
  • Alergia pokarmowa u dzieci

    • Jaki jest mechanizm alergii pokarmowych
    • Czym różni się uczulenie od alergii i nietolerancji pokarmowych
    • Jak przeprowadzić test prowokacji alergenem
    • Jakie są najczęstsze alergeny
    • Na czym polega dieta rotacyjna i piramidy

    Szkolenie prowadzi Nina Wojtyra 

    Szczegóły

    Dostępne

    449,00
  • Hipoglikemia reaktywna – postępowanie dietetyczne

    • Dowiesz się, jak odróżnić hipoglikemię reaktywną od schorzeń dających podobne objawy
    • Zrozumiesz możliwe przyczyny spadków glukozy we krwi
    • Poznasz typowy profil osoby z hipoglikemią reaktywną
    • Nauczysz się dobierać odpowiednie strategie żywieniowe w zależności od genezy problemu

    Wykład prowadzi dr Damian Parol

    Szczegóły

    Dostępne

    99,00
  • Pakiet: Żywienie kobiet w ciąży i w czasie karmienia piersią oraz Rozszerzanie diety niemowląt

    W tym pakiecie znajdziesz dwa szkolnie: Żywienie kobiet w ciąży i karmiących piersią oraz Rozszerzanie diety niemowląt prowadzone przez Małgorzatę Jackowską.

    Sposób odżywiania w czasie ciąży i karmienia piersią, a później żywienie niemowląt wymaga szczegółowego omówienia i jest bardzo ważnym okresemżyciu całej rodziny. Nie są to też tematy wolne od kontrowersji i mitów, często przekazywanych przez starsze pokolenia, znajomych, ale też specjalistów. Najważniejsze z nich zostają omówione w szkoleniach, na które składa się ten pakiet.

    Szczegóły

    Dostępne

    699,00
  • Rozszerzanie diety niemowląt

    Rozszerzanie diety niemowlęcia to ważny element programowania żywieniowego, nauki jedzenia. Jednocześnie jest to ważne wydarzenie w życiu dziecka, a często całej rodziny. Często okazuje się, że potrzebne jest zdobycie nowej wiedzy i umiejętności, a dbanie o dobre żywienie dziecka wymaga cierpliwości i czasu. Na dodatek informacji o żywieniu niemowląt jest bardzo dużo, ale przeplatają się one z wieloma mitami, przeterminowanymi zaleceniami, są niepraktyczne lub sprzeczne ze sobą.

    Prowadząca to szkolenie – Małgorzata Jackowska porządkuje informacje na temat rozszerzania diety niemowląt w oparciu o wiarygodne źródła, własne doświadczenia i wieloletnią praktykę pracy z młodymi rodzicami.

    Szczegóły

    Dostępne

    599,00
  • Psychologia dla dietetyka

    • Nauczysz się pracować z pacjentem z silnym oporem i dowiesz się, jak wesprzeć go w wypracowaniu rozwiązań dopasowanych do jego realnych możliwości i sytuacji życiowej
    • Opanujesz podstawy dialogu motywującego, który pozwoli Ci osiągać pożądane i trwałe efekty u swoich pacjentów
    • Nauczysz się tak prowadzić terapię, aby w jej toku pacjent nabywał m.in. takie umiejętności, jak: asertywność, elastyczność poznawcza, stawianie granic, analiza i wyciąganie wniosków z doświadczeń, rozpoznawanie i zmiana niewspierających myśli i przekonań

    Szkolenie prowadzi Magdalena Hajkiewicz-Mielniczuk

    Szczegóły

    Dostępne

    599,00
  • Racjonalne odchudzanie

    • Od czego zależy sukces w odchudzaniu?
    • Jak układać diety, które będą jednocześnie sycące i sprzyjać redukcji masy ciała?
    • Kiedy i w jakim stopniu nasze ciało adaptuje się do niskiej podaży kalorii?
    • Jak często robić przerwy od diety i ile powinny trwać?
    • W jaki sposób monitorować postępy w redukcji?
    • Kiedy i jak zakończyć redukcję?

    Szkolenie prowadzą Tadeusz Sowiński i Damian Parol

    Szczegóły

    Dostępne

    599,00
  • Diagnostyka laboratoryjna w gabinecie dietetyka

    • Jak przygotować się do badań krwi i moczu oraz jak unikać błędów przed-laboratoryjnych?
    • Które parametry krwi zależą od diety?
    • Jak wygląda diagnostyka alergii i celiakii?
    • Które parametry mają znaczenie u osób z otyłością, a które u osób niedożywionych?
    • W jaki sposób interpretować odchylenia w wartościach glikemii i gospodarki lipidowej?

    Szkolenie prowadzi dr Anna Dittfeld – lekarka w trakcie specjalizacji z endokrynologii. Jedna z niewielu osób w Polsce będąca jednocześnie lekarzem i dietetykiem.

    Szczegóły

    Dostępne

    499,00
  • Węglowodany – z czym to się je?

    • Od czego zależy zapotrzebowanie na węglowodany?
    • Czy węglowodany mogą przekształcić się w tkankę tłuszczową?
    • Czy organizm może wyprodukować glukozę z tłuszczów?

    Wykład prowadzi dr Damian Parol

    Szczegóły

    Dostępne

    49,00
  • Białka – z czym to się je?

    • Czy białko może zamienić się w tkankę tłuszczową?
    • Jakie jest zapotrzebowanie na białko?
    • Czym jest dźwignia białkowa i jak ją wykorzystać w praktyce?

    Wykład prowadzi dr Damian Parol

    Szczegóły

    Dostępne

    49,00
  • Badanie składu ciała w praktyce dietetyka

    Badanie składu ciała jest kluczowe w ocenie skuteczności diety – niezależnie od bezpośredniego celu diety: odchudzania, budowy masy mięśniowej, leczenia, czy poprawy wydolności. Jednocześnie analiza składu ciała wymaga odpowiedniego sprzętu i umiejętności. W tym szkoleniu przybliżmy, jakie są dostępne metody składu ciała, jak dobrać odpowiednie urządzenie oraz jak prawidłowo przeprowadzić pomiar przy pomocy analizatora BIA oraz fałdomierzy. Opowiemy też, jakie są zasady działania dostępnych metod analizy składu ciała oraz jakie są przyczyny błędów w czasie pomiarów, przygotowania do badań i podczas interpretacji wyników.

    Szczegóły

    Dostępne

    299,00
  • Żywienie kobiet w ciąży i w czasie karmienia piersią

    Ciąża i laktacja to szczególny czas w życiu kobiety, a sposób odżywiania w tym okresie rzutuje zarówno na zdrowie matki jak i dziecka. Jednocześnie w okresie tym wszyscy chcą dawać „dobre rady” i nakłaniają młodą lub przyszłą mamę do przestrzegania szeregu skomplikowanych zaleceń. Czasem szkodliwych, czasem niepotrzebnych. Ten kurs powstał po to, żeby usystematyzować rzetelną i wolną od mitów wiedzę na temat prawidłowego odżywiania kobiet w ciąży i karmiących piersią.

    Szkolenie prowadzi Małgorzata Jackowska 

    Szczegóły

    Dostępne

    499,00
  • Witamina D i K w detalach

    Witamina D i K są przedmiotem licznych dyskusji i kontrowersji. Wykład ten przygotowany jest w celu lepszego zrozumienia tych witamin. Ich wpływu na zdrowie, metabolizm, wzajemne oddziaływanie i badanie statusu odżywienia. Z tego wykładu dowiesz się o znaczeniu witaminy D i K, rekomendowanych dawkach i czy ich łączenie w czasie suplementacji jest konieczne.

    Wykład prowadzi dr Damian Parol

    Szczegóły

    Dostępne

    49,00
  • Suplementacja w sportach wytrzymałościowych

    Suplementacja jest wisienką na torcie w żywieniu sportowców. Suplementy dobrane w odpowiedni sposób mogą istotnie wpłynąć na wydolność sportowców. Jednak dobrane niewłaściwie będą niepotrzebnym wydawaniem pieniędzy oraz mogą wpłynąć negatywnie na zdrowie zawodnika i narazić na konsekwencje związane z przepisami antydopingowymi. W tym szkoleniu przedstawimy informacje na temat tego, jak dobrać skuteczną i bezpieczną suplementację.

    Szkolenie prowadzą Łukasz Jaśkiewicz, Bartłomiej Pomorski i Damian Parol

    Szczegóły

    Dostępne

    199,00
  • Kontrola łaknienia – poznaj strategie hamujące głód

    •  W tym szkoleniu nauczymy Cię, co jeść i robić, żeby zminimalizować uczucie głodu, nawet w czasie niskokalorycznej diety.
    • Przedstawimy dietetyczne i pozadietetyczne strategie wpływania na hormony sytości i głodu, dzięki którym skończysz z wiecznym podjadaniem i wciśniesz się w ubrania o 2 rozmiary mniejsze!

    Szkolenie prowadzą Arkadiusz Matras i Damian Parol 

    Szczegóły

    Dostępne

    599,00
  • Dietoterapia w insulinooporności – szkolenie

    • Dowiesz się, jak powinna wyglądać podaż makroskładników oraz że nawet kolejność produktów jedzonych w czasie posiłku może mieć znaczenie.
    • Poznasz mechanizmy powstawania insulinooporności związane z mikrobiomem jelitowym, stanem zapalnym, stresem oksydacyjnym, lipotoksycznością i „przeładowaniem energetycznym” ustroju.

    Szkolenie prowadzą wspólnie Damian Parol oraz Tadeusz Sowiński, którzy zapewniają wysoki poziom merytoryczny oraz nierównej jakości humor.

    Szczegóły

    Dostępne

    499,00
  • Tłuszcze – z czym to się je?

    WAŻNE: szkolenie ostatnio zostało zaktualizowane!

    Czy masz pewność, co do tego czy:

    • cholesterol w jajkach to taki sam, jaki występuje we krwi?
    • utlenianie kwasów tłuszczowych to to samo, co spalanie tkanki tłuszczowej?
    • nasycone kwasy tłuszczowe powodują miażdżycę?
    • kwasy omega 6 naprawdę działają prozapalnie?
    • dieta niskotłuszczowa rujnuje gospodarkę hormonalną?
    • kwas erukowy zawarty w oleju rzepakowym jest toksyczny?

    W tym wykładzie rozwiejesz wszystkie wątpliwości dotyczące tłuszczów! Wykład prowadzi dr Damian Parol

    Szczegóły

    Dostępne

    49,00
  • Bilansowanie diet wegetariańskich – szkolenie

    Ze szkolenia dowiesz się:

    • o założeniach diet roślinnych i ich wpływie na zdrowie
    • bilansowaniu składników mineralnych i witamin
    • źródłach oraz znaczeniu poszczególnych makroskładników.

    Zostaną też poruszone kwestie kontrowersyjne oraz praktyczne, wraz z gotowaniem.  Szkolenie jest poparte aktualną literaturą naukową, która jest udostępniona uczestnikom.

    Szkolenie prowadzi dr Damian Parol. Damian obronił pracę doktorską nt. diety wegańskiej u sportowców i ma wieloletnie doświadczenie w pracy z osobami na diecie wegetariańskiej i wegańskiej.

    Szczegóły

    Dostępne

    349,00