Kategoria: Bestsellery

  • Hipoglikemia reaktywna – postępowanie dietetyczne

    Wahania cukru we krwi towarzyszą nam wszystkim. Jednak u niektórych z nas są one drastyczne i utrudniają codziennie funkcjonowanie. Jeśli doświadczasz gwałtownego pogorszenia samopoczucia po posiłkach, to możliwe, że są one związane z hipoglikemią reaktywną.

    Bywa określana jako przypadłość XXI wieku. Często towarzyszy młodym, aktywnym i szczupłym osobom. Jednak ma ona wiele obliczy i różne przyczyny. Może też być objawem PCOS lub wczesnym etapem cukrzycy typu 2. Rozumienie tych zagadnień pozwala dobrać odpowiednie strategie dietetyczne i okiełznać spadki glukozy we krwi.

    Wykład prowadzi dr Damian Parol

    Szczegóły

    Dostępne

    99,00
  • Psychologia dla dietetyka

    Kurs Psychologia dla dietetyka da Ci wszystkie niezbędne narzędzia psychologiczne kluczowe w pracy dietetyka z pacjentem. Dowiesz się, jakie pytania zadawać i jak rozmawiać z podopiecznym, aby przeprowadzić go przez proces zmiany. Dzięki temu pomożesz pacjentom osiągać ich cele, a Ty sam unikniesz przerywania współprac w połowie.
    Szkolenie prowadzi Magdalena Hajkiewicz-Mielniczuk

    Szczegóły

    Dostępne

    599,00
  • Białka – z czym to się je?

    Białka to bez wątpienia najważniejszy składnik diety. Białko skupia mnóstwo uwagi dietetyków, trenerów, lekarzy, naukowców i samych pacjentów. Nic dziwnego – w końcu białko buduje każdą żywą komórkę. Jego niedobór może doprowadzić do ciężkich chorób, a suboptymalna podaż może utrudnić regenerację po treningu. Również nadmiar białka jest szkodliwy, dlatego warto wiedzieć, jaka jest jego optymalna dawka, skąd je czerpać i jak rozkładać w ciągu dnia. Na te pytania oraz wiele innych, znajdziesz odpowiedź w tym wykładzie.

    Wykład prowadzi dr Damian Parol

    Szczegóły

    Dostępne

    49,00
  • Kontrola łaknienia – poznaj strategie hamujące głód

    Co jeść, żeby nie być głodnym? To pytanie spędza sen z powiem wielu osobom. Nic dziwnego! Głód jest silnym stresorem i położył niejedną dietę. W tym szkoleniu nauczymy Cię, co jeść i robić, żeby zminimalizować uczucie głodu, nawet w czasie niskokalorycznej diety. Przedstawimy dietetyczne i pozadietetyczne strategie wpływania na hormony sytości i głodu, dzięki którym skończysz z wiecznym podjadaniem i wciśniesz się w ubrania o 2 rozmiary mniejsze!

    Szkolenie prowadzą Arkadiusz Matras i Damian Parol 

    Szczegóły

    Dostępne

    599,00
  • Dietoterapia w insulinooporności – szkolenie

    Zagadnienie insulinooporności budzi duże zainteresowanie wśród pacjentów, lekarzy i dietetyków. Wspólne szkolenie Tadeusza Sowińskiego i Damiana Parola szczegółowo omawia kwestie związane z powstawaniem insulinooporności oraz metodami jej kontroli i terapii od strony dietetycznej. W czasie 7 h materiałów wideo dowiesz się, jak powinna wyglądać podaż makroskładników oraz że nawet kolejność produktów jedzonych w czasie posiłku może mieć znaczenie. Ponadto wyjaśnione zostaną mechanizmy powstawania insulinooporności związane z mikrobiomem jelitowym, stanem zapalnym, stresem oksydacyjnym, lipotoksycznością i „przeładowaniem energetycznym” ustroju. Wszystko to w przystępnej formie dydaktycznej, łączącej wysoki poziom merytoryczny z nierównej jakości humorem.

    Szczegóły

    Dostępne

    499,00