Kategoria: Bestsellery

  • Hipoglikemia reaktywna – postępowanie dietetyczne

    • Dowiesz się, jak odróżnić hipoglikemię reaktywną od schorzeń dających podobne objawy
    • Zrozumiesz możliwe przyczyny spadków glukozy we krwi
    • Poznasz typowy profil osoby z hipoglikemią reaktywną
    • Nauczysz się dobierać odpowiednie strategie żywieniowe w zależności od genezy problemu

    Wykład prowadzi dr Damian Parol

    Szczegóły

    Dostępne

    99,00
  • Psychologia dla dietetyka

    • Nauczysz się pracować z pacjentem z silnym oporem i dowiesz się, jak wesprzeć go w wypracowaniu rozwiązań dopasowanych do jego realnych możliwości i sytuacji życiowej
    • Opanujesz podstawy dialogu motywującego, który pozwoli Ci osiągać pożądane i trwałe efekty u swoich pacjentów
    • Nauczysz się tak prowadzić terapię, aby w jej toku pacjent nabywał m.in. takie umiejętności, jak: asertywność, elastyczność poznawcza, stawianie granic, analiza i wyciąganie wniosków z doświadczeń, rozpoznawanie i zmiana niewspierających myśli i przekonań

    Szkolenie prowadzi Magdalena Hajkiewicz-Mielniczuk

    Szczegóły

    Dostępne

    599,00
  • Białka – z czym to się je?

    • Czy białko może zamienić się w tkankę tłuszczową?
    • Jakie jest zapotrzebowanie na białko?
    • Czym jest dźwignia białkowa i jak ją wykorzystać w praktyce?

    Wykład prowadzi dr Damian Parol

    Szczegóły

    Dostępne

    49,00
  • Kontrola łaknienia – poznaj strategie hamujące głód

    •  W tym szkoleniu nauczymy Cię, co jeść i robić, żeby zminimalizować uczucie głodu, nawet w czasie niskokalorycznej diety.
    • Przedstawimy dietetyczne i pozadietetyczne strategie wpływania na hormony sytości i głodu, dzięki którym skończysz z wiecznym podjadaniem i wciśniesz się w ubrania o 2 rozmiary mniejsze!

    Szkolenie prowadzą Arkadiusz Matras i Damian Parol 

    Szczegóły

    Dostępne

    599,00
  • Dietoterapia w insulinooporności – szkolenie

    • Dowiesz się, jak powinna wyglądać podaż makroskładników oraz że nawet kolejność produktów jedzonych w czasie posiłku może mieć znaczenie.
    • Poznasz mechanizmy powstawania insulinooporności związane z mikrobiomem jelitowym, stanem zapalnym, stresem oksydacyjnym, lipotoksycznością i „przeładowaniem energetycznym” ustroju.

    Szkolenie prowadzą wspólnie Damian Parol oraz Tadeusz Sowiński, którzy zapewniają wysoki poziom merytoryczny oraz nierównej jakości humor.

    Szczegóły

    Dostępne

    499,00